SUPINÁLT azaz döntött sarkú Szamos Kölyök gyermekcipők

A SUPINÁLT Szamos Kölyök gyermekcipők olyan speciális belső formával és konstrukcióval kialakított lábbelik, amelyek megfelelően akkreditált laboratóriumok által vizsgált, és rendszeresen ellenőrzött anyagok felhasználásával készülnek, és alkalmasak a fejlődő gyermek lábak saroktengely deformációjának megelőzésére és korrekciós kezelésére. Mindezzel hozzájárulva az egészséges gyermek láb fejlődéséhez illetve a gyermek láb egészségének a megőrzéséhez.

Egy pár mondatban el szeretném mondani minden kedves érdeklődőnek, hogy mit is jelent az, hogy egy cipő supinált illetve mit érteni az alatt, hogy speciális belső forma és konstrukció:

Belső forma:

– A cipők speciális belső formáját a sajátosan kialakított kapta határozza meg. A kapta szerkesztésénél figyelembe veszik a gyermek láb antropológiai sajátosságait, valamint a cipő használati körülményeit.

– A SUPINÁLT Szamos Kölyök cipőknél használt kaptafa orrészén tágas és magas, hogy az ujjak jól elhelyezkedhessenek. A sarokrész húsrésze a bébi és kis gyermek méretek esetében teltebb. A sarok magassága bébi cipők esetében 2-3 mm, kisgyermek és gyermekcipők esetében 5-10 mm.

Konstrukció:

– A SUPINÁLT vagy döntött sarkú Szamos Kölyök gyermekcipőkbe a következő konstrukciós elemek vannak beépítve, amelyek hozzájárulnak a speciális belső forma kialakításához:

– A cipők takarják a gyermekláb külső és belső oldalát. A szárrészen felerősített elemek 5-7 mm szabályozást tesznek lehetővé.

– A cipők lábra adása és levétele a lábról egyszerű módszerrel van megoldva, csattal vagy tépőzárral, ezzel is segítve az anyukákat és a gyerekeket. Fűzős cipők esetében a nyitást az előrehozott fűzőrész tervezésével oldották meg.

– A cipő hátsó része stabilizálja a lábtő csontokat, mindezt a sarok alatti talprész és a kemény kéreg merev összeszerelésével és a felerősítő elemek segítségével.

– A megerősített kéreg megtámassza a saroktő csontjait.

– A cipő előrésze az anatómiai követelmények szerint és a gyermek láb fejlődési szakaszai szerint kerül kialakításra

– A SUPINÁLT vagy döntött Szamos Kölyök gyermekcipők sarok ékkel vannak ellátva. A döntött sarok egy merev kezelő alkatrész, amely a használat alatt nem ad lehetőséget a saroktengely módosulására.

– A talp anyaga hajlékony, hogy elősegítse a lábujjak kaparó mozgását és a gyors tipegést.

– A lábbal érintkező részeken nagyon puha természetes bőr bélést használnak, ami elősegíti a láb levegőzését, növelve a gyermek komfort érzetét, illetve a támasztó alkatrészek közzé habszivacs réteget helyeznek el, modelltől függően.

Fontos megjegyezni, hogy az újszülöttek 98%-ának a lába teljesen egészséges. A későbbi elváltozások, mint a bokasüllyedés, a dongatalp, lúdtalp mind a nem megfelelő cipők és/vagy az izmok gyengesége miatt alakulnak ki. A mászós időszak alatt, amikor a gyermek 8-12 hónapos a jellemző mozgás a négykézlábon való járás. Ebben az időszakban a gyermek bokái főleg befelé fordult helyzetben vannak. Ezért van az, hogy az épp csak talpra állt apróságok térde jellegzetesen kifelé áll, lábuk „O” alakot formál. Ez a rendellenes tartás idővel átmegy ellenkezőjébe, a térdek közelebb kerülnek egymáshoz. Végül a gyermek lába 6 éves korára teljesen kiegyenesedik.

A gyerekláb fejlődése a talpra állás után indul meg igazán, a fejlődés szabadságának biztosítása pedig kiemelkedő fontosságú. A megfelelően kialakított gyermekcipő pontosan ezt a szabadságot biztosítja és mindemellett megvéd a kóros elváltozások kialakulásától.

Ezért nagyon-nagyon fontos a megfelelő cipő kiválasztása.

A honlap sütiket használ

Amennyiben tovább lép az oldalra, Ön elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatóban megismert adatkezeléssel kapcsolatos rendelkezéseket!