A Csibecipők (gyerekcipők) ápolása

–   A gyerekcipőket ajánlott a használatba vétel előtt impregnáló spray-vel átkezelni, ami megakadályozza a gyerekcipő foltosodását víz, sár, por illetve hó és só által.

–   Használat során a por és egyéb szennyeződésektől a gyerekcipőt meg kell tisztítani. Ezt soha ne tegyük nedves ruhával. Hagyjuk megszáradni, majd sárkefével távolítsuk el a szennyeződést.

1. A fedett illetve box bőrből készült gyerekcipők ápolásához használjunk cipőkrémet. A krémet kenjük fel egyenletesen a bőr gyerekcipőkre és bakancsokra egy kefével, puha ronggyal illetve szivaccsal, ne hagyjuk, hogy az ápolószer foltokban, csíkokban száradjon meg. Azt követően, hogy a krém megszáradt illetve a bőr beszívta a krémet, egyszerűen fényezzük csillogóra egy természetes sörtéjű kefével.

FONTOS

Különböző színű cipők bekenéséhez és fényezéséhez más-más kefét és rongyot használjunk.

2. A nubuk illetve velur bőrből készült gyerekcipők ápolásához használhatunk színfrissítő sprayt, ami puhítja a bőrt és élénkíti a kifakult színeket. Folteltávolításhoz használjunk radírt (habosított gumi+nyers gumi) és tisztító habot.

FONTOS

A nubuk és velúr bőr kezelését mindig azzal fejezzük be, hogy egy megfelelő kefével felérdesítjük a bőrt.

Egyéb tanácsok
  • Ha a gyerekcipők nedvesek lesznek, hagyjuk, hogy teljesen kiszáradjanak.
  • Soha ne szárítsuk a gyerekcipőket hőforrás közvetlen közelében, pl: fűtőtesten
  • Száradás után használjunk impregnáló sprayt.
  • De ne feledjük a gyerekcipő sokszor a varrásnál ázik be, fontos a lábbeli rendeltetésszerű használata.
  • Használjunk cipőkanalat, hogy megóvjuk a cipő sarkát. Érdekes tapasztalat, a gyerekeket nagyon könnyen meg lehet tanítani a cipőkanál használatára.
  • A gyerekcipőket tisztítva, ápoló krémmel lekezelve tároljuk. A cipő orrát tömjük ki papír zsebkendővel.

A honlap sütiket használ

Amennyiben tovább lép az oldalra, Ön elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatóban megismert adatkezeléssel kapcsolatos rendelkezéseket!